Општина Василево и Сојузот на борците одбележаа историски настан

naslov

Денес во организација на општина Василево, беше одбележана 79 годишнината од средбата на Струмичката и Радовишката младина, која под превезот на  заедничко организирано дружење што се случилона средината меѓу двата града, во близина на населеното место Радичево,  ги удриле темелите на идното заедничко револуцерно дејствување.

Пред спомен плочата која го чува сеќавањето за настанот од далечната 1941-ва година беше прочитан реферат, по што  делегациите  од   Општинските организации на Сојузот на борците од Струмица и Радовиш, како и  делегација од општина Василево  положија свежо цвеќе и им оддадоа почит на учесниците во настанот од 1941 година.

DSC_0189_1280x851

DSC_0191_1280x851

DSC_0194_1280x851

DSC_0198_1280x851

DSC_0200_1280x851

DSC_0205_1280x851

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail