Крводарителска акција во среда

rsz_dsc_0482

На 26.05.2021 година (среда), во периодот од 09,00 до 14,00 часот, во просториите на ООУ „Гоце Делчев“ во Василево ќе се одржи  акција на доброволно дарување крв.

Организаторите на акцијата: ОО на Црвен Крст Струмица, Заводот за трансфузиона медицина Струмица и општина Василево ги покануваат граѓаните на општина Василево да се вклучат во акцијата, да даруваат крв и на тој начин да помогнат во   спасувањето на нечиј живот.

Акцијата ќе се одржи согласно важечките протоколи за заштита од Коронавирусот COVID-19.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail