Се асфалтираше улица во Добрашинци

naslovv

Општина Василево, односно градежната компанија, ангажирана од општината, денес асфалтираше улица во населеното место Добрашинци. Улицата е од Програмата за изградба, реконструкција и одржување на локални патишта во општина Василево за 2020 година.  Истата е со должина од 175 метри и  ширина од околу три метри односно онолку колку што дозволуваат условите на лице место.

Буџетот, во висина од околу 630 000 денари е обезбеден од општинската каса.

Според информацијата од градоначалникот на општина Василево, Марјан Јанев, следни на ред за асфалтирање од истата Програма, односно Програмата за 2021 година се улиците во населените места Чанаклија, Нова Маала и Едрениково, по што ќе следува ртеализацијата на улиците од Програмата за 2021 година.

3

6

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail