слајдер

Интервју на градоначалникот Ванчо Стојанов дадено за септемврискиот Билтен на Програмата „Форуми во заедницата“

intervjuto, slika

Градоначалникот на општина Василево, г-дин Ванчо Стојанов по повод одржувањето на  Буџетскиот форум во општина Василево, даде интервју за септемврискиот број на Билтенот на Програмата „Форуми во заедницата“. Во продолжение е целото интервју. 1. Општина Василево за прв пат го спроведува Буџетскиот форумски процес. Кои се вашите очекувања од одржувањето на форумот Општина Василево и…

Continue reading

Општина Василево ќе се вклучи во акцијата Ден на дрвото – засади ја својата иднина

den na drvoto1

Општина Василево ќе се вклучи во акцијата „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“, која ќе се одржи во среда на 02.12.2015 година. Според информацијата од општинскиот координатор Боби Величковски, Василевчани ќе засадуваат во месноста викана Чешмедере која се наоѓа меѓу населените места Чанаклија и Нова Маала. На површина од 40 ха. ќе бидат…

Continue reading

Во понеделник ќе се одржи четвртата форумска сесија

DSC_0359

Во понеделник, 30.11.2015 година со почеток во 18,00 часот, во просториите на мотелот Мис Стон, општина Василево ќе ја одржи Четвртата форумска сесија од Буџетскиот форум. На сесијата присутните ќе имаат можност да проследат презентациите за расходите на програмите за: „Изградба на системи за одведување и пречистување на отпадни води “ на општина Василево за…

Continue reading

Во Василево, успешно спроведена крводарителска акција

DSC_0349

По трет пат оваа година, во Василево, Црвениот крст на Македонија и Заводот за трансфузициона медицина, Струмица, во соработка со локалната самоуправа Василево, успешно реализираа доброволна крводарителска акција. Вкупно собраните 30 кеси се потврда за хуманоста на граѓаните на општина Василево кои и овој пат позитивно одговорија на отворениот апел за вклучување во акцијата. „…

Continue reading

Во Василево, Новогодишно-Божиќен турнир во мал фудбал по шести пат

turnir, plakat

Под покровителство на општина Василево и организација на Советот на млади на општина Василево, годинава, по шести пат ќе се одржи Новогодишно-Божиќниот турнир во мал фудбал. Пријавувањето за учество е во тек и ќе трае до вторник, 15.12. 2015 година, до 18,00 часот, по што ќе биде извршено ждребувањето и утврдувањето на паровите за игра.…

Continue reading

Во четврток, крводарителска акција во Василево

DSC_0311

Во четврток, 26.11.2015 година, во Василево, Црвениот крст на Македонија и Заводот за трансфузициона медицина, Струмица, во соработка со локалната самоуправа Василево организираат доброволна крводарителска акција. Акцијата ќе се одржи во просториите на Домот на културата во Василево во периодот од 08,00 до 14,00 часот. Организаторите ги покануваат граѓаните на општина Василево да се вклучат…

Continue reading

Василево ја одржа третата сесија од Буџетскиот форум

DSC_0265

Синоќа во Василево, во мотелот Мис Стон граѓаните на општина Василево ја одржаа трета форумска сесија од Буџетскиот форум, на која беа презентирани расходите на дел од Предлог-програмите на општина Василево за 2016 година и ставот на општината во врска со предлозите за зголемување на општинските приходи во наредната година. „ Вечерва, овде во просториите…

Continue reading

Потпишан договор за изградба на канализација во Владиевци

DSC_0216

Градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов и претставникот на градежната компанија Пешо Инженеринг денес потпишаа договор за изградба на канализација во населеното место Владиевци. Како што информираше градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов активностите на терен ќе започнат за две недели, а во оваа фаза ќе биде изграден дел од крак односно дел…

Continue reading

Советот ги усвои Програмите за работа на општина за наредната година

DSC_0199

Членовите на советот на општина Василево, на денешната редовна 33-та Седница ги усвоија сите предлози од дневниот ред, кои во најголем број беа Програми за работа на општината за наредбата 2016 година. „ На наше големо задоволство и на задоволство на граѓаните на општина Василево сите Програми беа едногласно донесени, што значи дека Програмите се…

Continue reading

DSC_0153

Покана за 3-та Форумска сесија На 16.11.2015 година (понеделник) со почеток во 18,00 часот, во големата сала на мотелот Мис Стон во Василево, општина Василево во соработка со Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) при Амбасадата на Швајцарија во Р.Македонија и Единицата за координација на форумите (ЕКФ), ќе ја одржи Третата форумска сесија од…

Continue reading