Соопштенија

Прво прскање против комарци

komarec

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со десетте општини од регионот започнува со активности за третирање против ларвицидна и возрасна форма на комарци по земјен пат. Предвидени се две третирања за ларвициди и три третирања против возрасни комарци на територијата на Југоисточниот регион со вкупна површина од 5.376 ха. Се известуваат сите…

Continue reading

Известување за пренасочување на сообраќајот поради изведување на градежни работи

3

Почитувани, Ве известуваме,  дека поради изведување на градежни работи, изградба на атмосферска канализацијаво с. Василево, почнувајќи од денес, 29.01.2021 година па до целосно завршување на активностите, ќе се врши пренасочување на сообраќајот на улицата која води од повеќенаменското игралиште во  с. Василево до индустриската зона, односно до објектот на 11-ти Септември. Во споменатиот период градежната компанија…

Continue reading

Апел за одговорно одбележувње на престојните настани

LOGO-Opstina-Vasilevo-horz

Општина Василево апелира до своите сограѓани за целосно почитување на сите мерки и препораки кои се однесуваат на спречување на ширење на Ковид пандемијата. Да бидеме одговорни, да го заштитиме сопственото и здравјето на нашите најблиски. Ова, согласно укажувањата од Министерството за внатрешни работи посебно се однесува на забраната за собири и палење на огнови…

Continue reading

Известување од ЈПКД „Турија“ за водокрисниците од Василево, Ангелци, Градашорци и Едрениково

111

ЈПКД „Турија“ ги информира жителите од населените места Василево, Ангелци, Градашорци и Едрениково, кои со вода за пиење се снабдуваат преку филтер станицата на Ташли баир,  дека  поројните дождови од последните неколку денови предизвикаа разматување на водата во регионалниот систем за водоснабдување , поради што истата не е за употреба. Тековно, нашите екипи работат на…

Continue reading

Да празнуваме одговорно

LOGO-Opstina-Vasilevo-horz

Почитувани сограѓани, Месец јануари, традиционално е месец исполнет со  многу дружење, месец на многу  празници,  поминати со пријателите и роднините, месец на училишен распуст и повеќе време исполнето со заеднички средби и активности со поширок круг на луѓе. Но овој јануари е поинаков од сите досегашни поради што и нашето однесување мора да биде поразлично. Во…

Continue reading

Во среда ќе се одржи крводарителска акција во Василево

Krvodaritelska

На 16.12.2020 година, (среда),  во организација на ОО Црвен крст Струмица, Заводот за трансфузиона медицина и општина Василево ќе се одржи хуманитарна акција на доброволно дарување на крв. Акцијата ќе се спроведе во периодот од 12,00 до 16,00 часот,  во просториите на ООУ „Гоце Делчев“, Василево. Организаторите упатуваат апел за поголема вклученост во акцијата.    …

Continue reading

Финални документи за патот Старо Владевци – Ново Владевци

LOGO-Opstina-Vasilevo-horz

Во врска со одржаната  јавна расправа за патот Старо Владевци – Ново Владевци, општина Василево ги  објавува  финалните документи: Записник од одржана Јавна расправа, ESMP Vasilevo MK_so vklucena javnost_8.10.20, План за управување со животната средина и социјалните аспекти, МК и ESMP_Project_Vasilevo_ENG_public consultation_26.10.20_SPA, ,ENG      

Известување до граѓаните на О.Василево за доставување предлози за Програмите за 2021 г.

za sajt

Почитувани сограѓани! Поради актуелната состојба  со пандемијата предизвикана од Коронавирусот, COVID -19, и почитување на препораките од надлежните институции за заштита на јавното здравје, Ве информираме дека годинава нема да се одржат Јавните средби со граѓаните во населените места, на кои Вие граѓаните дававте предлози за проекти кои би се реализирале во наредната година. Со…

Continue reading

ИЗВЕСТУВАЊЕ од ЈПКД „Турија“, Василево за подигање на сметот во индустриската зона

kontenjeri

ЈПКД „Турија“ од  Василево ги известува правните лица  од Индустриската зона, со кои има склучено Договор за подигање на сметот,  дека наместо во понеделник,12.10.2020 година,  сметот ќе им биде подигнат во сабота на  10.10.2020 година. Промента се однесува само за наведениот  термин, а  причината е  што  понеделник, 12.10 2020 година е неработен ден.

Контролна листа на План за управување со животната средина и со социјалните аспекти (ПУЖССА) за проект за надградба на локални улици во село Градошорци и во Василево поред канал , во Општина Василево, во рамки на Проектот за поврзување на локални патишта во РСМ

LOGO-Opstina-Vasilevo-horz

На линковите во продолжение е документцијата која се однесува на  проектот за надградба на локални улици во село Градошорци и  во Василево поред канал , во Општина Василево, во рамки на Проектот за поврзување на локални патишта во РСМ. ESMP Checklist_ Project Vasilevo_ENG_25.09.20_SPA-converted ESMP Checklist_ Project Vasilevo_МК_9.9.20_SPA-converted Formular za komentari na dokument za Vasilevo Izvestuvanje za dostapnost…

Continue reading