СООПШТЕНИЕ за изменет режим на сообраќај поради изведување на градежни работи

izmenet rezim na soobrakaj

Почитувани,

Поради изведување на градежни работи односно Реконструкција на улицата  во село Василево која води од црквата Пресвета Богородица до ООУ „Гоце Делчев“, Василево, Ве известуваме дека  почнувајќи од вторник, 21.09.2021 година, сообраќајот ќе се одвива со изменет режим, односно преку соседните улици.

Ваквиот изменет режим на сообраќај ќе трае до целосно завршување на предвидените активности, кои согласно Договорот со градежната фирма Евроградба Инженеринг која е изведувач на активностите на терен, ќе трае четири месеци.

Имајќи го предвид крајниот бенефит од реализацијата на овој проект, општина Василево како инвеститор очекува фер однос и разбирање од засегнатите учесници сообраќајот  во периодот додека трае реконструкцијата на улицата.

 Со почит,
  општина Василево
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail