Соопштенија

Соопштение за јавна презентација и јавна анкета по УП за с. Градошорци

LOGO, Opstina Vasilevo

Општина Василево организира јавна презентација и јавна анкета по УП за село Градошорци изработен од ДП ВИЗУРА ДООЕЛ од Струмица.  Интегралниот текст на Соопштението може да го прочитате на линкот во продолжение: Соопштение за јавна презентација и јавна анкета по УП за с. Градашорци  

Соопштение за јавна презентација и јавна анкета по УП за с.Ангелци

LOGO, Opstina Vasilevo

Општина Василево организира јавна презентација и јавна анкета по УП за село Ангелци изработен од ДП ВИЗУРА ДООЕЛ од Струмица. Интегралниот текст на Соопштението може да го прочитате на линкот во продолжение: Соопштение за јавна презентација и јавна анкета за УП за с. Ангелци

Во недела ќе се одржи Маршот за Варварица

Still1029_00002

Во недела,  на 28 октомври 2018 год. во организација на општина Василево и Општинскиот одбор на Сојузот на борците од Струмица ќе се одржи традиционалниот марш до с.Варварица. Поаѓањето е во 08,00 часот од пред градскиот трговски центар „Глобал“ во Струмица и од пред општинската зграда во с. Василево во истото време. Превозот е организиран…

Continue reading

Презакажано авионското прскање против комарци

prskanje

Ги известуваме жителите на населените места на општина Василево дека првото прскање против комaрци  кое првично беше одложено поради лошите временски услови е презакажано и доколку дозволат временските услови ќе се изврши на 27.06.2018 година (среда) во раните утрински часови, во периодот од 04,30 до 09,30 часот. Ги информираме сопствениците на пчелни семејства навреме да…

Continue reading

Започна пријавувањето за Велигденскиот турнир во мал фудбал

SAM_2866

По повод Велигденските празници, Општина Василево го организира традиционалниот Велигденски турнир во мал фудбал кој  ќе започне во среда на 04 април 2018 година. Пријавувањето за учество започнува од денес,  26 март (понеделник)  и ќе трае до 04.04 2018 год.  (среда), до 14 часот, по што  во просториите на општинската зграда,  во присуство на претставници…

Continue reading

Соопштение за јавна презентација и јавна анкета по ЛУПД за Винарија

слика

Општина Василево организира јавна презентација и јавна анкета по Локална урбанистичко планска документиција за објекти со намена Г-2 лесна и незагадувачка индустрија – Винарија на дел од КП бр. 405 во КО Нова Маала, општина Василево. Јавната анкета ќе трае 10 дена почнувајќи од денес, а јавната презентација ќе се одржи на 06.03.2018 година со…

Continue reading

Известување за консултации со јавност за УПВНМ с.Градошорци

Општина Василево ги известува правните и физичките лица дека се организира консултација со јавноста по Нацрт -извештајот на стратегиска оцена за влијанието врз животната средина за УПВНМ с. Градошорци, измена и дополнување , општина Василево.     SEA – NACRT

Објавен тендер за Изградба на Канализациона мрежа и пречистителна станица за с. Едрениково

sl1

Во рамките на проектот „Управување со сливот на река Струмица” кој Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) го имплементира во партнерство со Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, Министерството за животна средина и просторно планирање, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, општините од сливот и други институции на локално, регионално и национално ниво…

Continue reading

Авионско прскање против комарци

komarci

Почитувани сограѓани, Ве информираме дека на ден 22.08. 2017 година (вторник) во раните утрински часови ќе се изврши авионско прскање против комарци. Доколку временските услови не дозволат да се реализира прскањето, истото ќе се спроведе наредниот ден односно на  23.08.2017 година во истиот временски период. Ги известуваме сопствениците на пчелни семејства, во најавениот временски период,…

Continue reading

Прскање против комарци

komarci

Почитувани сограѓани, Ве информираме дека на ден 30.07. 2017 година (недела) во раните утрински часови, во периодот од 04,30 ч.  до 09,30 ч. ќе се изврши авио третирање против комарци. Доколку временските услови не дозволат да се реализира прскањето, истото ќе се спроведе на 31.07.2017 година во истиот временски период. Ги известуваме сопствениците на пчелни…

Continue reading