Соопштенија

Општина Василево ќе прска против комарци

prskanje

Се известуваат граѓаните на општина Василево, дека во сабота (11.06.2016 год.), во периодот од 04,30 до 09,30 часот, ќе се врши авионско прскање против комарци. Доколку временските услови се неповолни, прскањето ќе се изврши наредното утро на 12.06.2016  година во истиот период  (од 04,30 до 09,30 часот). Со прскањето ќе бидат третини површините по течението…

Continue reading

Општина Василево продава две градежни парцели

opstina

Министерството за транспорт и врски објави оглас за одтуѓување на градежно земјиште сопственост на Р.Македонија по пат на електронско јавно наддавање во општина Василево. Предмет на јавното наддавење е градежно неизградено земјиште предвидено до УПВНМ (Урбанистички план вон населено место) за изградба на стопански комплекс за откуп, складирање, преработка и дистрибуција на земјоделски производи во…

Continue reading

С О О П Ш Т Е Н И Е

S5003951

Во недела на 25 октомври 2015 год. во организација на општина Василево и Општинскиот одбор на Сојузот на борците од Струмица, по повод одбележувањето на 71-та годишнина од  формирањето на Првиот Околиски народноослободителен одбор за Струмица и Струмичко ќе се одржи традиционалниот марш до с.Варварица. Поаѓањето е во 08 часот од пред градскиот трговски центар…

Continue reading

Благица Калева и групата „Модус“ на Празијадата во Василево

DSCN4323-horz

Посетителите на манифестација „Ден на празот“ која годинава ќе се одржи на 01.11.2015 год. со почеток во 11,00 часот во населеното место Градошорци, освен во вкусните специјалитети од праз ќе можат да уживаат и во богатата културно уметничка програма, чиј специјален гостин ќе биде пејачката Благица Калева со групата „Модус“. Подготовките за годинешната, осма по…

Continue reading

С О П Ш Т Е Н И Е

DSCN8640

С О П Ш Т Е Н И Е Почитувани граѓани на општина Василево. Во консултација на Министерството за земјоделие шумарство и водостопанство на објавениот оглас од 30.08.2015 до 30.09.2015 год.остана уште малку време бидејќи секоја година се сочуваме со проблемите да не може да се склучи договор за откуп на произведениот тутун бидејќи немаат…

Continue reading

О Б Ј А В А за полагање испит за автотакси возач

objaven-povik-za-polaganje-na-ispit-za-sertificiran-taksist-222200

Општина Василево објавува дека на ден 10.09.2015 година (четврток), Комисијата за спроведување испит за автотакси возач ќе спроведе полагање на испит за автотакси возач за пријавените кандидати. Испитот ќе се одржи во просториите на ООУ „Гоце Делчев“ Василево во 18,00 часот. Право за полагање имаат сите кандидати кои имаат доставено комплетна документација во архивата на…

Continue reading

Општина Василево ќе прска против комарци

, комарци

Се известуваат граѓаните на општина Василево, дека во сабота (18.07.2015 год.), во раните утринските часови во периодот од 05,00 до 08,00 часот, општина Василево ќе врши авионско прскање против комарци. Се предупредуваат сопствениците на пчелни семејства (пчеларите) да преземат соодветни мерки за заштита односно затварање на кошниците со пчели за време на прскањето и во…

Continue reading

СООПШТЕНИЕ за продажба на државно градежно земјиште

SAM_8455

Општина Василево, им соопштува на правните и физички лица, заинтересирани за купување на градежна парцела во КО Градошорци, м.в Гладно поле, дека рокот за доставување на Пријавите за учество во јавното наддавање за градежната парцела со КП 386, во КО Градошорци, м.в Гладно поле, е до 21.07.2015 година на следната интернет адреса: www.gradezno-zemjiste.mk. Парцелата е…

Continue reading

Средба на граѓаните со пратеникот Ромео Тренов

Romeo Trenov

Во петок, 03.04.2015 година, во периодот од 12,00 до 18,00 часот, во просториите на ЈПКД „Турија“ Василево, г-дин Ромео Тренов – пратеник во Парламентот на Р.Македонија, ќе оствари средба со граѓаните од општина Василево. На средбата, граѓаните ќе може да разговараат за тековните потреби, за проблемите со кои се соочуваат, ќе имаат можност да дадат…

Continue reading

Постапка на ажурирање на податоците во катастарот на недвижности 16.2.2015

е-Даноци-2

      Врз основа на член 57 и член 211 од Законот за катастар на недвижности и Законот за изменување и дополнување на законот за катастар на недвижности („Сл.весник на РМ“ бр.55/2013, „Сл.весник на РМ“ бр.115/14 од 30.07 2014 и „Сл.весник на РМ“ бр.41/14 од 24.04.2014 година) Агенцијата за катастар на недвижности го објавува…

Continue reading